Cinode är det nya namnet på ett konsultbolag som arbetar för att fler konsulter ska få spännande uppdrag och för att fler uppdragsgivare ska få en bra konsult till uppdraget. Det är inte alltid lätt för företag att hitta rätt anställda eller de bästa konsulterna. Då är en firma som denna perfekt för att få en matchning på konsulter och bolag.

IT jätten arbetar främst med konsulting inom IT men även andra tekniska aspekter där det behövs arbetskraft. Sedan årsskiftet, för sex månader sedan, har företaget anställt över 125 medarbetare.

 

Konsulter gynnar båda parter

När det flesta tänker på jobb och anställda så är det främst en fast heltidsanställd som kommer på tanke. Men faktum är att konsulting oftast brukar gynna både företaget och konsulten mer. För företaget handlar det främst om att endast betala för den arbetskraften som behövs. Inom IT är det svårt att kunna förutse eventuella problem eller liknande som kan kräva ytterligare personal.

Skulle man inte arbeta med konsulter skulle det betyda att företagen skulle behöva betala lön för en heltidsanställd, även om det inte finns jobb. Detta för att kunna täcka upp om problem eller liknande sker som kräver mer resurser. Konsulter är mer hållbart och låter företagen betala för arbetskraft när det behövs.

Läs också: AI är en nödvändighet som kan förändra hela samhället.