Det var när Oravsky hade lämnat kassan på Ica och begav sig ut över vägen som olyckan var framme. Han brukar alltid söka ögonkontakt med föraren för att vara säker på att denna har uppmärksammat honom, vilket ger möjlighet till en säker övergång. Detta gjorde han även denna gång, men det blev ett missförstånd. Han vinkade med sin högra hand, vilket han tänkte signalerade ungefär ”hej hej, nu går jag över, tack för att du stannar” men damen som körde bilen missuppfattade gesten och gasade istället på som att hon trodde att han vinkade förbi henne.

 

Svårt att andas och smärta i bröstkorgen

Oravsky blev påkörd. Först blev allt svart, men sedan vaknade han till och kände sig konstig i hela kroppen. Han hade även svårt att andas och kände smärta i sin bröstkorg. Huvudet flög ned i asfalten, men tack och lov bar han en cykelhjälm på huvudet. Han tror själv att hjälmen räddade honom från större skador eftersom att han slog i huvudet så hårt i asfalten att hjälmen gjorde så att han började blöda.

Det är alltid viktigt att bära hjälm. Kanske inte ute på den vanliga promenaden, men så fort man kastar sig upp på sadeln på cykeln så ska en hjälm sitta på huvudet. Det är minst lika viktigt för oss vuxna som det är för barn.

Läs också: J Södra värvar dubbelt.