Carljohan Eriksson storspelade mot IFK Norrköping. Här tillsammans med Christer Persson och Anton Liljenbäck. Foto: Adam Jönsson

J-Södra värvar dubbelt – hämtar från seriekonkurrent

Jönköpings Södra fortsätter förstärka truppen. Mittbacken Anton Liljenbäck och målvakten Carljohan Eriksson är klara för klubben.

Jönköpings Södra fortsätter att bygga på truppen inför kommande säsong i Superettan. På måndagen presenterade klubben ytterligare nyförvärv.

Vid en presskonferens i Elmiahallen stod det klart att Anton Liljenbäck hämtas in från Superettan-klubben Varbergs Bois.

Den 22-årige försvararen förstärker J-Södra på mittbackspositionen efter att spelare som André Calisir och Alex Portillo tidigare valt att lämna föreningen.

– Jag kan försvara bra. Jag är en ganska ny mittback men jag utvecklas hela tiden. Jag tror detta kommer vara ett bra nästa steg och hjälpa till att bygga upp spel nerifrån och försvara målet bra, säger Liljenbäck.

Liljenbäck följer därmed i samma fotspår som J-Södras nye tränare Jörgen Wålemark som tidigare under hösten lämnade just Varberg för Jönköping.

– Det känns bra. Jag tycker om Jörgen och han är en bra ledare. Han gillar att vinna matcher. Det gör jag också. Det är därför som jag kom hit med Jörgen, säger Liljenbäck.

Dessutom är målvakten Carljohan Eriksson, 22, från IFK Helsingfors klar för klubben.

– Det är riktigt skönt. Det är skönt att få allting klart för jul. Det känns som rätta steget för mig. De har följt mig och jag har följt Jönköping. Jag tror att det är en bra kombination, säger Eriksson.

– Jag har fått en fotbollsuppväxt att jobba mycket med fötterna och är van att spela med fötterna. Jag är en ganska modern målvakt som gillar att spela utanför egna området.

Eriksson blir den andra värvningen på målvaktspositionen efter att klubben sedan tidigare presenterat Frank Pettersson.

J-Södras assisterande tränare Christer Persson:

– Det är två spelare som vi följt relativt länge och känner oss väldigt trygga med att få in på planen och vid sidan av.

Kontrakten löper över ett år.

– Det har varit en dialog med Carljohan och Anton. Sedan har vi en övrig trupp att ta hänsyn till. Det gäller att ha en bra mix med ålder och strukturen när det gäller längden på avtalen. Då är det någonstans där vi har hamnat i de här två fallen, säger Persson.

LISTA: Så är läget i J-Södra

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load