I den här artikeln uppmärksammar vi först tre aktörer i Jönköpingsområdet som både installerar och säljer solceller. Därefter pratar vi mer om vilka förutsättningar som gäller i Jönköping, för alla i trakten som är intresserade av att installera ett komplett solcellssystem på sin villa.

 

3 installatörer av solceller i Jönköping

  1. Wettersol, som erbjuder kostnadsfria solcellsofferter.
  2. Jönköping Energi, en stor aktör som många litar på.
  3. Sesol, som installerar solceller i hela Sverige.

Nedan pratar vi mer om de energiföretag som precis nämnts i mer detalj.

 

1. Wettersol – en lokal aktör från Gränna

I Gränna hittar man solcellsföretaget Wettersol, som är en stor aktör inom solceller i Jönköpingsområdet. De erbjuder kostnadsfria offerter, och ritar tillsammans med dig upp en skiss gällande hur solcellssystemet bör vara utformat. Wettersol installerar solceller till alla, oavsett om man har en villa eller en stor näringsfastighet som ska bestyckas med solceller.

Om du vill lära dig mer om det fungerar att köpa solceller av Wettersol är företagets Facebooksida en bra resurs.

 

2. Jönköping Energi – ett stort elbolag med muskler

Jönköping Energi levererar el, värme, kyla och internet till över 55 000 kunder. Detta energibolag erbjuder dessutom kompletta solcellsinstallationer. Man kan även räkna på hur mycket man tjänar på att installera solceller med den solcellskalkulator som återfinns på deras webbsida.

 

3. Sesol – rikstäckande men stora i Jönköping

Sesol är en rikstäckande helhetsleverantör av solceller. De har installerat solceller hos både privatpersoner och företag i Jönköping med omnejd. De har många bra omdömen hos Google, och ett stabilt ekonomiskt resultat enligt Alla Bolag.

De erbjuder dedikerad personal för alla steg i införskaffningsprocessen, och ska därför räknas som ett solitt alternativ för att skaffa solceller i Jönköping.

 

Tips: Det är även viktigt att välja rätt hantverkare till badrummet när man bor i Jönköping

 

Vad ligger solinstrålningen på i Jönköping?

Den genomsnittliga solinstrålningen i Sverige ligger på 1 060 kWh per m². I Jönköpings kommun är det en solinstrålning på 970 kWh per m² som gäller. Det kan låta lite, men tänk på att det finns många kommuner där solinstrålningen är betydligt lägre än så.

En solinstrålning på 970 kWh per m² tål att jämföras med den solinstrålning som gäller i norra Tyskland, där solceller är betydligt mer vanligt förekommande än i Sverige. Med en solinstrålning på 970 kWh per m² finns det mycket pengar att tjäna när det kommer till att investera i solceller.

 

Kan man få mer än elektricitet av solceller?

Om du har ett solcellssystem producerar du solel, som du kan använda i din villa för att bland annat värma upp elementen. Men det finns även solfångare. De omvandlar solens energi till värme, till skillnad från solceller som omvandlar solens energi till elektricitet. Solfångare är populära för att exempelvis värma upp poolen.

En solfångare kan även värma upp hela huset, om anläggningen installeras på sätt som gör att vattnet cirkulerar på ett effektivt sätt.