Droger har använts i alla dess tider, men nu kryper det ner i åldrarna. Det är en krogkung som slår larm om att allt fler unga personer är höga på droger. Det är olika droger som intas av ungdomarna i Jönköping, och i hela Sverige. Det rör sig främst om hasch, cannabis och kokain. Men även andra droger förekommer. Bland annat artificiella droger som kan vara rent av livsfarliga även i små mängder.

 

Snortar kokain – som att ta en shot

För ungdomarna i Jönköping är det vardagsmat att snorta kokain när man går ut på krogen. Vissa likställer det med att ta en drink eller en shot och menar på att det inte är någon större skillnad om man blir full eller hög. Oavsett ens egna åsikter om droger så gäller det faktum att det är olagligt att ta droger. Så ungdomarnas argument håller inte i en domstol. Dessutom är konsekvenserna större vid bruk av droger och det är något som minst sagt kan ställa till det för en själv i livet, men även för de personer runt omkring.

Polisen vädjar nu om att alla vuxna ska prata med sina barn och ungdomar och hålla ett extra öga för beteenden som tyder på droger.

 

Läs också: IT jätte startar samarbete och nyrekryterar.