Genrebild. Foto: Pixabay

Rop på hjälp: Fyraåring söker kärleksfull mormor

”Mamma, jag vill ha en mormor att baka bullar med.”

I torsdags fick den svenska hjälporganisationen Giving People ett hjärtskärande meddelande från en ensamstående mamma i Jönköping.

Giving Peoples vision är att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. När en barnfamilj söker hjälp hos organisationen är deras mål att kunna leverera hjälp inom några timmar upp till några dygn beroende på hur akut familjens situation är.

Giving People har sedan starten i september 2013 förmedlat ett stort antal matkassar, kläder, skor och hygienartiklar till barnfamiljer över hela Sverige.

I torsdags fick organisationen ett mejl från en ensamstående mamma i Jönköping. Mamman har två döttrar på 1 och 4 år som hon berättar att hon ofta är ensam med.

– Mitt liv gick i kras när barnens pappa lämnade mig. Vi hade precis blivit föräldrar till vårt andra barn. Jag hoppades någonstans att en flytt till Jönköping, som jag är ifrån, skulle innebära att vi träffades mer med de som är oss nära här men alla är så upptagna med sina liv och jag och mina flickor är för det mesta ensamma, skriver mamman i sitt meddelande till hjälporganisationen.

Hon berättar att helger och högtider är svårast.

– Det är tungt att inte ha föräldrar, att barnen inte har morföräldrar och att inte vara en del av en familj, med allt vad det innebär. Det finns inget jag önskar mer än att mina flickor kunde ha någon äldre fin person som kunde ge dem sin tid, värme, vishet och omtanke som en mormor eller mormor och morfar kan, skriver hon.

Mamman förklarar att hennes stora flicka är i en ålder där hon funderar mycket och att det var i våras som hon för första gången berättade om sin saknad efter en ”mommo” som hon kunde mysa och baka bullar med.

– Det gjorde så ont i hjärtat att höra det för jag vet själv hur fint det var att växa upp med kärleksfulla farföräldrar och hur värdefullt det var för mig. Jag önskar att mina flickor också kunde ha nån fin äldre person som de kom att betyda mycket för och tvärtom.

Giving People har publicerat mammans mejl på sin Facebooksida med förhoppningen att hitta den kärleksfulla mormodern som de här flickorna längtar efter. Inlägget har i skrivande stund 241 delningar och närmare 1 000 gilla-markeringar.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load