Evelina Eklund Hassel vill uppmärksamma prostatacancer och väljer att göra det på ett roligt sätt med mermans. Det är som mermaids, som betyder sjöjungfru på engelska, men det är män istället för kvinnor. Därför söker hon efter skäggiga män som vill fotograferas iklädda en sjöjungfrudräkt för att vara med i en kalender.

Nyhet: Rekordhöga priser på elen i kylan.

 

Insamling till förmån av cancern – med hjälp av mermans

Evelina Eklund Hassel har en fotostudio och arbetar i vanliga fall med foto. Hon är även driven inom välgörenhet och gillar att göra bra saker som kan hjälpa andra människor. Därför kom hon på iden om att starta en insamling till förmån av prostatacancer. För att göra detta arbetar hon med en spännande och unik ide – nämligen att använda sig av mermans och göra en kalender.

Evelina söker nu efter ännu fler män med skägg för att vara med i hennes kalender och bli en så kallad kalenderpojke. För att anmäla sitt intresse till projektet så klickar man in på Evelinas hemsida och följer anvisningarna där.

Det är ett projekt där tanken är att alla pengar från de sålda kalendrarna ska gå till forskning för prostatacancer. Därför vill Evelina gärna att det ska vara de perfekta mermansen som finns i hennes kalender, så att ännu fler vill köpa den – vilket i sin tur generera mer pengar till cancerforskningen.