Mermannen på bilden heter Andreas Blomberg och är fotad av Evelina Eklund Hassel (till höger).

Hon tar fajt mot cancern – söker skäggiga Jönköpingsmän till unikt kalenderprojekt

Jönköpingsfotografen Evelina Eklund Hassel vill uppmärksamma den så vanliga prostatacancern med en annorlunda välgörenhetskalender. Motiven: skäggiga män i sjöjungfrudräkter, så kallade mermans.

Nu efterlyser hon fler skäggmän från Jönköping.

Evelina Eklund Hassel driver till vardags en egen fotostudio i Jönköping. För att uppmärksamma och samla in pengar till förmån för arbetet mot prostatacancer kom Evelina på den udda, men briljanta idén, att skapa en kontrastrik kalender med skäggiga män iklädda en sjöjungfrudräkt.

– Jag fick idén när jag såg att en kollega som bor i Nya Zeeland som gjorde ett liknande projekt i en internationell fotogrupp. Eftersom jag dessutom umgås med personer i Mermaids of Jönköping så kände jag att det här var som gjort för mig.

Årets kalender släpps i december och även om hon redan har fått många intresserade så välkomnar hon fler skäggiga Jönköpingsmän som vill ställa upp som ”kalenderpojkar” i det här minst sagt unika projektet.

– Det här året har jag nästan fyllt upp med modeller, men jag förbereder mig redan inför kommande års kalender, säger hon.

Den som vill anmäla sitt intresse gör det på Evelinas webbplats.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load